Home Cabina de dus cu hidromasaj Cabina de dus cu hidromasaj
Cabina de dus cu hidromasaj PDF Imprimare Email
Cabina de dus cu hidromasaj
Scris de marinela21   
Miercuri, 15 Iunie 2011 12:00
Cabina de dus cu hidromasaj poate fi gasita atat in centre spa sau saloane de infrumusetare, precum si in locuinte personale. Echipamentul unei astfel de constructii este format din cinci sau noua orificii prin care iese apa. Fiecare orificiu este putin mai mic decat un cap de dus obisnuit. Cabina de dus cu hidromasaj este astfel creata incat sa creasca presiunea apei folosite. Pentru rezultate mai bune se recomanda achizitionarea unei instalatii active in detrimentul uneia pasive, deoarece pot aparea probleme atunci cand apa nu are prea mare presiune, anulandu-se efectul de hidromasaj.

Cabina de dus cu hidromasaj trebuie racordata in functie de presiunea sistemului de apa din locuinta. Daca apa prezinta in general o presiune redusa, atunci trebuie instalata o pompa suplimentara care sa regleze mai bine fluxul de apa rece sau calda, ajutand totodata la mentinerea unei anumite temperaturi setate in prealabil. Daca presiunea apei este mare, fara nici un fel de ajutor extern, atunci nu mai este nevoie de pompa suplimentara.

Daca tii la mediul inconjurator si esti un adept al ecologiei si al salvarii resurselor planetei, atunci cabina de dus cu hidromasaj nu va fi cea mai inspirata alegere. Acest tip de echipament de cabina de dus nu face economie de apa, dimpotriva. Cantitatile folosite atunci cand vine vorba de cabina de dus cu hidromasaj sunt destul de mari, spre deosebire de cabina de dus din sticla. Scopul acestui tip de sistem este sa impinga cu presiune, printr-o serie de orificii, un volum mare de apa, tocmai pentru realizarea efectului de hidromasaj, care ajuta corpul sa se relaxeze.

Cand vrei sa iti achizitionezi o cabina de dus cu hidromasaj, trebuie sa iei in calcul si elemente precum inchiderea etansa a usilor, izolarea panourilor, marimea duzelor sau costurile implicate, care sunt mai mari ca in cazul cabinei de dus cu cada. Inchiderea etansa te fereste de scurgerile de apa la exterior, iar dimensiunea orificiilor prin care iese apa poate fi aleasa in functie de preferinte. Daca iti doresti un hidromasaj mai puternic, alege duze cu deschidere mai mare, care permit unei cantitati de apa semnificative sa iasa cu presiune.

Uneori pot aparea probleme odata cu trecerea timpului in ceea ce priveste instalarea unei cabine de dus cu hidromasaj. Aceasta nu trebuie instalata in cazul in care sursa de apa reprezinta o combinatie intre un boiler si apa de alimentare cu presiune. Prezenta unei pompe suplimentare ca parte integranta pentru cabina de dus cu hidromasaj nu face decat sa creasca excesiv presiunea apei. De aceea trebuie gasit un echilibru intre sistemul de alimentare cu apa deja existent si structura adusa de cabina de dus cu hidromasaj.

 

Sondaje

Sunt practice cabinele de dus?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com